lauantai 17. tammikuuta 2015

Puoliväli

Blogia aloittaessani kirjoitin, kuinka vein täyden roskapussin ulos joulun jäljiltä (3. tammikuuta). Nyt on roskis täynnä, eli kaksi viikkoa kesti täyttää kaupan muovikassi roskalla. Muovia siellä näyttää olevan lähinnä, joten hyvin sitä on kaapeista löytynyt vielä. Varustelekakin oli tunkenut jotain pakkaustäytemuovia kenkätilaukseen, tuntuu aika turhalta, kun paketin sisältö on sodan kestävää tekstiiliä ja nahkaa, joka tuskin hajoaa pienestä ravistelusta.

Viimeisen kahden ja puolen viikon aikana olen joutunut muuttamaan ruokavaliotani aika paljon, mutta se on myös muotoutunut ihan itsestäänkin hyvin mielenkiintoisella tavalla. Söin paljon kasviksia aikaisemminkin, mutta nyt on tullut pari viikkoa syötyä niitä lähes pelkästään. Kotona tehty ruoka on täysin ovo-vegaanista, kun muutakaan ei oikeen muovitta saa. Onneksi sentään kananmunat on vain pahvirasiassa. Tänäänkin oli aivan tolkuttoman hyvä munakas aamupalana: Neljä munaa, tomaatti ja eilisen kaalipaistoksen jämät päälle.

Ruoan koostumuksen muuttuessa on myös ruokailutottumukset muuttuneet aika paljon. Huomaan, että pärjään paljon paremmin kahdella aterialla päivässä, eikä illalla tule enään niin nälkä kuin aikaisemmin, mikä johtunee merkittävästi lisääntyneestä rasvan määrästä. 

Kiloklubin laskelma lounaasta ja päivällisestä.
Sama laskelma esitettynä grammoina.
Tein laskelman kiloklubin avulla tyypillisestä lounaasta ja päivällisestä, joita olen syönyt pari viikkoa ja tuo energiajakauma vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, varsinkin kun vertaa sitä kesällä merkattuun päivään (alla). Proteiiniakaan ei puutu tässä tapauksessa, mutta tuo onkin aika täydellisesti onnistunut päivittäienn ruokavalio, jos siitä vähentäisi munia tai papuja yhtään niin tulisi heti onglemia, siksi olisi hyvä olla jotain muutakin proteiinin lähdettä saatavilla.

Aikaisempi ruokavalio.

Molemmat yhteenvedot on arkipäivältä, jolloin töissä on ollut omat eväät mukana. 

Hienona puolena muovittomassa ruokavaliossa on, että vaikka tavaraa joutuu kantamaan aika paljon kaupasta, kun melkein kaikki on tuoretta, niin se myös säilyy hyvin, kun se on juureksia, eikä mitään hötösalaattia. Ruokaa saa syödä myös määrällisesti paljon, joten ei jää nälkä. Käytännössä aina, on kaksi paistinpannua ja kattila porisemassa, kun keittelee pavut, paistelee munat ja yhdessä astiassa tulee jotain vihannessettiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti