lauantai 3. tammikuuta 2015

Täydennys


Kävin Punnitse ja Säästässä täydentämässä kuivatavaravarastoja. Jopa siellä puolet tuotteista on osittain muoviin pakattu. Onneksi valikoimasta löytyy irtotavarana kahvi, tee ja pavut.

Kipaisin myös kaupassa nappaamassa muutamia perusjuttuja erityisesti multaisia irto-porkkanoita, kun niitä vielä saa. Totesin samalla, jos elää muovittomasti talvella, joutuu suunnittelemaan ostokset vähän pidemmälle, kun iso osa vihanneksista on raakoja kaupassa eikä valinnanvapautta ole niin paljoa. S-Marketissa ei esimerkiksi ole terttutomaatteja, toisin kuin Lidlissä, mutta Lidlissä taas ei ole paperipusseja vihanneksille.

Pitäisi varmaan ommella jostain vanhoista valoverhoista uudelleenkäytettäviä vihannespusseja...

Oli myös mielenkiintoista kierrellä kaupassa, kun suurin osa hyllyväleistä on sellaisia, mihin ei tarvitse mennä ollenkaan. Aikaisemmin kävin ruokakaupassa ehkä kuudella eri hyllyllä, mutta nyt siellä ei ole oikeastaan kuin kaksi paikkaa missä on "sallittuja" tuotteita: tuorevihannekset ja säilykeosasto. Säilykkeissäkin kismittää, kun purkit on niin pieniä, ettei niille ole kauheasti käyttökohteita, onneksi on venäläiset suolakurkut, joiden purkista lähtee helposti etiketti irti pesussa ja purkki on täydellisen kokoinen kaikken säilömiseen tai eväsrasiaksi. Ja koska purkki on lasia voi ruoan tunkea sinne vaikka kuumana ja se alipaineistuu oikein kätevästi, kun ruoka jäähtyy, joten se säilyykin vielä erittäin hyvin.

Tänään tuli myös vietyä taas täysi roskapussi ulos. Saas nähdä koska seuravan kerran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti