maanantai 12. tammikuuta 2015

Lisää papuja ja kookosta

PS pelastaa, Jeesus ei.

Poikkesin luennolta tullessa taas Punnitse ja Säästässä. Nappasin testiin taas uuden papulajikkeen Adukin ja valkoisia voipapuja muutaman sata grammaa myös. 

Härskin pinkki linssin ja punajuuren aiheuttama vaahto
Menin hakemaan kookoshiutaletta, että voisi tehdä keksejä, mutta nyt kävi taas näin. Kookoshiutaleen kaveriksi tarttui kaakaonibsejä, eli suomeksi kait rouhittua kaakaopapua ja hieman kiinanruusua ja minttua teeaineiksi. Samalla keissasin K-Kaupan tarjonnan, jonka vihannesosastolla oli yllättävän monta tuotetta muovitta, mutta ei mitenkään liikaa. Kesäkurpitsa ja bataatti tarttui lopulta mukaan. 

Ruoaksi tuli askarreltua aika pitkälti taas kasvista:
  • lanttu-punajuuri-kurpitsa-linssi -sotkua dijon-sinapilla ja purjolla maustettuna
  • kesäkurpitsa-porkkana-kaali -paistosta soijalla ja valkosipulilla maustettuna, päälle hieman pellavansiemenrouhetta
  • tomaatti-paprika -munakasta pikkulettupannulla 

Valmis setti, paistos ja munakas.
Toimii, mutta pitää keksiä lisää jotain proteiinipitoista ruokavalioon. Soijakaan ei oikein ole hyvä vaihtoehto, vaikka eipä sitä tunnu saavankaan kuin muovipussissa - paitsi ehkä PS:stä.

Noh, rasvaa ei ainakaan puutu, kun vihannekset paistaa oliiviöljyllä, munakkaan kookosöljyllä ja päälle tekee kookoskaakaopapurouhekeksejä kookosöljyllä ja maapähkinävoilla.

Uskoisin, että ruokavalioni olisi aika täydellinen, jos yhdistäisin aikaisemman ja muovittoman. Aikaisemmin ongelmana oli syödä tarpeeksi rasvaa, kun sitä ei oikein saanut tungettua tarpeeksi ruokaan ja nyt ongelmana on proteiini. Pitää varmaan käydä ihan lihakaupassa tai -tiskillä, vaikka vähän ärsyttääkin se pinnoitettu paperi mitä pitää kääriä miljoona kerrosta sen yhden leikkeleen ympärille. Pitää varmaan hakea omalla ämpärillä lihakaupasta. 

"Saisiks mä sen sian suoraan tähän kattilaan?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti