sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Mitäpä ruoaksi?

Vaikka erilaiset kuvien postaukset ruoasta ovatkin ärsyttäviä, niin ehkä näin blogimielessä on mielenkiintoisempaa, kirjoittaa kuvitettuna, vaikkei liitetty kuvamateriaali mitään taidetta olekaan: korkeintaan kulinaarista.

Tein ruoaksi reilun satsin salaattia ja se oli hyvää. Itseasiassa on mielenkiintoista kokkauksen näkökulmasta elää muovittomassa keittiössä, kun joutuu miettimään uusia yhdistelmiä ja käyttötapoja vihanneksille ja vanhoille tutuille ruoka-aineille. Myös hedelmiä tulee tungettua uusiin paikkoihin, kun niitä saa helposti irtokilotavarana.

Salaatti on kaalipohjainen ja siinä on kastikkeena soijaa. Maustoin vihreät ainekset, (kaali, sipuli, fenkolo, selleri) soijalla ja annoin marinoitua muutaman minuutin, kun paistoin munat ja keitin myskikurpitsan. Tuloksena perinteinen kaalisalaatti paistetulla kananmunalla, granaattiomenalla, pavuilla ja Dijon-sinapilla maustetulla kurpitsalla.

Suosittelen paistetun kanamunan ja suolakurkun kokeilemista salaatissa: toimii. Kananmunan voi vielä helposti maustaa oman maun mukaan niin saa eroa luotua silläkin.

Huomenna pitää varmaan keksiä jotain muuta, kuin uusi salaatti, ihan vaihteen vuoksi,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti