lauantai 10. tammikuuta 2015

Prisma


 Mokomat porkkanat koituvat vielä turmiokseni.


Prisman vihannesosastolla tuli käytyä ja aika pitkälti tuli taas ostettua jokaista tuotetta, joka ei ollut muovissa. Oikeastaan vanhasta tottumuksesta harhailin ihan muissa aatoksissa ensin vihannesosaston ohi ja aloin ihmettelemään itsekin, että mihinköhän olen oikeastaan menossa, kun ei sen edempänä edes ole mitään mitä voisi ostaa. 

Paitsi kananmunia, hittooko niidenkin pitää olla piilossa, jossain vihon viimesessä nurkassa:

MUNAT KASSOILLE, KARKIT HIITEEN!

Tosiaan vihannekset. Helkkarin Pirsma ei myy normaaleja porkkanoita irtotavarana, kyllä perunaa on monta kuutiota, mutta ei porkkanaa. Luomuna saa kyllä, multaporkkanaa, mutta hintakin on vähän eri luokkaa. Ja sanokaa mitä sanotte, mutta minusta luomuporkkana ei ole niin hyvää. Ja kyllähän S-Marketissa tai Sokoksella on normiporkkanaa irtotavarana, Sokoksella, jopa pestynä, mutta ei tietenkään Prismassa. eikö vaikka voisi jättää jonkun niistä miljoonasta eri ruukku- tai niistä valmiiksi pussitetuista höttösalaateista pois ja myydä jotain kunnollista. 

Niin ja ne salaatit. Ajattelin tehdä salsaa itse ja mielessä kävi, että josko tekisi vaikka salaattiwrappeja. NO EI VITTU TEE. Joka helvetin salaatti on siinä saatanan rapisevassa paskamuovissa, jota ei saa repeemättä auki, ettei varmasti voi käyttää vaikka roskapussina, vaan se säkki on aivan varmasti turhaa jätettä siinä kohtaa, kun pääset siihen salaattiin käsiksi, jota on siinä pussissa suunnilleen saman verran, kuin sipsipusseissa on sisällä.


Ostin sitten siinä kiroilun keskellä kiusan vuoksi kaikennäkösiä vihanneksia. Muunmuassa semmosen afrikkalaisen perkeleen, joka tekee sen verta syanidia, että henki lähtee varmasti, kun sen syö. Kyseinen VIHAnnes (maniokki) on kuvassa tapettuna lautasella (keitettynä ja paistettuna: ei pärjännyt syanidillansa). Ihan hyvää oli voin kanssa, aika perunainen, hieman kuituisampi.

Noh ainakin Prismassa on niitä EU:n kieltämiä käyriä kurkkuja, jotka ei siksi kait ole muovitettu. Eivät taida mennä Närpiöläisen farmarin CE-merkitystä pakkauskoneesta läpi. Tosin niidenkin laatu on vähän sinnepäin, tuppaavat oleen vähän naheita, kai niillä on, joku diili pakkausmuovifirman kanssa, että saatte kelmunne halvemmalla, kun unohdatte ne järkevät kurkut hetkeks kellariin.

Ai niin, ostin vahingossa muovia. Löytyi sokeritonta ja lisäaineetonta maapähkinävoita lasipurkissa, mutta hiffasin vasta himassa, että siinä korkin päällä on semmonen saatanan muovisinetti. Nyt ei tiedä miten päin olis...

Niin ja: tuli käytyä pesuainehyllyllä katsomassa, että saako astianpesukoneainetta muovitta ja aika pahalta näyttää. Ainoa pulverina oleva oli muovipussissa ja ne tablettiversiot on kyllä pahvilootassa, mutta pakattu yksittäin muoviin. Pitää kai tutkia, mitä niissä yksilöissä käytetään, joissa on se tiskikoneessa sulava suojamuovi. Kai vähintään viisi särkeä heittää veivinsä, kun tiskikone huuhtelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti