torstai 8. tammikuuta 2015

Eihän se ongelmaton ole.

Tuli vaihteeksi päästyä töihin asti tänään, alkuviikko meni vapailla, pyhillä ja kipeenä. Töihin tein eilen eväät karjalanpaistista, jota oli tullut ennen joulua hamstrattua pakkaseen, kun puoleen hintaan sai. Vaikka ruoka hyvää olikin, niin jotenkin se liha ei oikein innostanut. Kaippa, kun on tullut oltua viikko aika pitkälti kasvis- ja kananmunalinjalla. Taitaa karjalanpaistipakettiin muutenkin olla tarkoin valikoitu lehmän pahimmat selkäpalat.

Töistä tullessa tuli poikettua Salessa, kun se matkalla kätevästi on, katsomassa, että saisiko sieltä jotain täydennystä jääkaappiin, jotta voisi pitkittää isommassa kaupassa käyntiä vielä. Lopputulos näkyy kuvassa. Tuossa on lähestulkoon kaikki, mitä sieltä muovitta saa. Vaihtoehtoisesti aurinkokuivatuntomaatin voi vaihtaa oliiviin ja kurpitsan tomaattiin – vähän säälittää, mutta ei voi ainakaan väittää ettei olisi vaihtoehtoja, onhan niitä kaikki neljä. 


Myönnettäköön, että kesäkurpitsaa sieltä menin hakemaan. Tomaattipurkki piti ostaa todisteeksi, ettei kesäkurpitsa ole ainoa tuote lähikaupassa, mikä ei ole muovissa. Hetken aikaa sai tosiaan sitä vihannestiskiä skannailla, että kurpitsan sieltä löysi laatikon pohjalta, kun naapurilaatikkojen muovipussit sen hyvin naamioi. Mutta kyllähän katse helposti sellaiseen raikkaan ja rapsakan näköiseen elintarvikemuoviin tarttu, eikä pilaannukkaan se ruokatarvike heti ja varmasti huuhtelee suolen, kun imasee kiinankaalin kitusiinsa pusseineen.

Pitää viikonloppuna tutkailla isommassa marketissa lisää mahtavaa valikoimaa, joka muovittomalle on tarjolla. Toki, jos omaisi yleisesti laajemman ruokavalion niin olisihan kaupassa, leipää, maitoa ja jotain jauhoja ja puuroa, mutta niissä sisältö on se jäte, ei se pakkauspahvi. Todella hienoa muovittomuudessa on toisaalta se, että kaikki karkit, keksit ja muu epäterveellinen on kelmutettu niin tehokkaasti, ettei tarvitse edes kuvitella ostavansa.

Jo tässä kohtaa kuukautta pystyy tekemään karkean, johtopäätöksen, että mitä vähemmän tuotteessa on pakkausmateriaalia ja muovia, sitä terveellisempi se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti